koffiebonen

Bulletproof koffie: waar haal je de ingrediënten?

De meeste van ons kennen het waarschijnlijk wel: Bulletproof koffie oftewel koffie met olie en boter. Deze koffie is onderdeel van het Bulletproof dieet wat in veel opzichten lijkt op Paleo. Echter ligt bij de Bulletproof levensstijl de focus meer op gezonde vetten en in deze koffie zit dat in ieder geval genoeg. Je kunt je ontbijt vervangen door deze gezonde en lekkere koffie om vervolgens vol energie de dag te beginnen. Maar waar haal je nu de ingrediënten vandaan om dit ontbijt klaar te maken?

Wat zit er eigenlijk in Bulletproof koffie?

Bulletproof koffie bestaat uit ongeveer 300 milliliter koffie, 1 tot 2 eetlepels boter en 1 tot 2 eetlepels olie. Deze drie ingrediënten stop je allemaal in de blender en dit mix je gedurende 20 tot 30 seconden. Vervolgens kun je genieten van een heerlijke, romige kop koffie!

Welke koffie moet je hebben?

In de meeste soorten koffie zitten veel mycotoxinen. Dit zijn giftige stoffen voor je lichaam. Het is daarom van belang dat je koffie kiest met zo min mogelijk toxinen. De officiële Bulletproof koffiebonen en gemalen bonen zijn de beste keuze, omdat deze producten minder toxinen bevatten dan welke koffie dan ook. Niet iedereen kan deze koffie echter betalen. In dat geval kun je ook kiezen voor één van de volgende koffiesoorten van Simon Lévelt: Chiapas Altura, Maragogype, Mocha Limu, Peru Tunki of Sipi Falls.

Waar koop je de boter?

De boter die je dient te gebruiken voor deze koffie moet roomboter zijn die is gemaakt van melk van grasgevoerde koeien. Maar waar kun je dat nu vinden? In de supermarkt wordt vaak wel grasboter verkocht, maar ik heb hier mijn twijfels over. Op de verpakking van één van deze soorten boter die ik vond werd aangegeven dat de boter afkomstig was van koeien die lente- en zomergras hebben gegeten. Daar zijn we echter niet naar op zoek. Dave Asprey (de uitvinder van het Bulletproof dieet) geeft aan dat Kerrygold boter voldoet aan alle eisen. Dit Ierse product kun je bestellen in deze Nederlandse webshop.

Welke olie heb je nodig?

De olie die je gebruikt voor de Bulletproof koffie moet bestaan uit MCT vetten. Dit zijn gezonde vetten met meerdere voordelen. Zo bevatten ze minder calorieën dan LCT vetten, worden ze beter opgenomen door ons lichaam en verhogen ons energieverbruik. Daarnaast kunnen ze ook niet worden opgeslagen in het vetweefsel. Biologische kokosolie is een bekend product dat MCT vetten bevat en deze olie kun je dan ook goed gebruiken voor je Bulletproof koffie. Je kunt dit in bijna elke supermarkt krijgen. MCT olie bevat meer MCT vetten dan kokosolie en kun je op internet bestellen, bijvoorbeeld bij Body & Fit. Nog beter is de Brain Octane olie die geheel Bulletproof is. Budgetshoppers kunnen echter toch het beste gewoon kiezen voor de kokosolie.

    x

    Lost Password