paleo barbecue

Dit is hoe je het best kan barbecuen

Het eerste geheim voor een geslaagde barbecue is hitte. Heb je het vlees al klaar liggen voor de barbecue? Zorg dan dat een deel van de The Bastard grill gloeiend heet is. Het vlees moet namelijk bakken en niet koken. Om te controleren of de grill heet genoeg is kun je je hand 10 centimeter boven de grill houden en na ongeveer 3 seconden moet je je hand hebben weggetrokken van de hitte. Een steak hoeft niet door en door te garen en zal daarom ook niet verbranden. Ook burgers zullen niet verbranden omdat die genoeg vet bevatten.

Gebruik eetbare stokjes

De tweede tip voor de perfecte barbecue is het gebruik van eetbare stokjes. In plaats van metalen of houten stokjes die snel heet worden of verbranden kun je ook voor eetbare materialen kiezen. Hiermee moet je denken aan bijvoorbeeld een tak rozemarijn die je door vis of lam prikt, een kaneelstok die je gebruikt om je varkensvlees aan te rijgen of limoengras voor kip, garnalen of zwaardvis. Zo wordt het vlees op zijn plaats gehouden en krijgt het tegelijkertijd een lekkere smaak. Twee vliegen in één klap dus!

Houd je gril vettig

De derde en zeker ook zeer belangrijke tip voor een succesvolle barbecue is het goed vettig houden van je grill. Hiervoor kun je simpelweg een prop keukenpapier gebruiken. Dip de prop keukenpapier in plantaardige olie en smeer hiermee het rooster in. Om te voorkomen dat je vlees aan gaat bakken is het belangrijk dat je grill ten alle tijden vet genoeg is. Als je niet met keukenpapier wilt werken kun je er ook voor kiezen om je grill op de Israëlische manier in te vetten: namelijk met een ui. Prik een halve ui op een vork, dip deze in plantaardige olie en bestrijk je rooster hiermee. Dit zorgt ook nog voor een lekker smaakje aan je olie.

    Leave A Comment

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    x

    Lost Password