wandelen in het bos

Ga naar buiten en beweeg!

Het is ontzettend aantrekkelijk om na een lange dag school of werken lekker op de bank te ploffen. Het liefst met een glas drinken en wat lekkers. Toch is het zo nu en dan niet onverstandig om eens naar buiten te gaan door bijvoorbeeld een rondje te wandelen of, nog beter, flink te gaan sporten. Hieronder lees je waarom bewegen én de buitenlucht goed voor je zijn.

Waarom is bewegen belangrijk voor je?

We weten allemaal dat je beter kunt gaan bewegen dan een avond op de bank te hangen. Toch is voor veel mensen die bank aantrekkelijker. Misschien dat je wat meer gaat bewegen wanneer je antwoord hebt op de vraag: Waarom is bewegen belangrijk voor je? Hierbij drie belangrijke redenen:

  1. Je zit lekkerder in je vel. Of je nou af wilt vallen of een strakker lichaam wilt krijgen, bewegen helpt daar zeker bij.
  2. Je verbrandt niet alleen meer calorieën, maar je verbetert ook je conditie én kweekt meer spieren.
  3. Je lichaam maakt meer stoffen aan en één van die stoffen zorgt ervoor dat je minder stress hebt. In onze drukke levens is dat een welkome bijkomstigheid.
    Of er nog meer redenen zijn waarom je zou moeten bewegen? Jazeker. Je leest ze op “Waarom is bewegen belangrijk” blog op HelloBeauty.

Is de buitenlucht gezond voor je?

Vraag jij jezelf weleens af of de buitenlucht gezond voor je is? Naast het feit dat het heerlijk is om zo nu en dan een luchtje te scheppen, zeker wanneer je de rest van de dag binnen hebt gezeten, is het ook goed voor je geheugen. Je kortetermijngeheugen werkt nou eenmaal beter in de buitenlucht. Daarnaast is het ook goed voor je immuunsysteem. De buitenlucht geeft je lichaam de juiste antistoffen en energie, waardoor jij voortaan minder snel ziek zult zijn. Op HelloBeauty: “Buitenlucht is gezond” lees je alle redenen waarom je vaker naar buiten moet gaan.
 

    x

    Lost Password