melk

Gebreken en tekortkomingen

Je hoort vandaag de dag veel mensen over lichamelijke gebreken of dat je qua voedsel ergens niet tegen kunnen. Veel mensen vragen zich dan ook af waarom dit nu plotseling zo op lijkt te spelen en waarom niemand hier dertig jaar geleden over sprak. Daar kunnen een hoop verschillende redenen voor zijn. Zo zijn er natuurlijk veel meer voedingsstoffen actief in ons eten, die ons misschien over de langere tijd verandert hebben. Ook kan het zijn dat het allemaal al jaren mee speelt maar er nog steeds niemand was die er over uit sprak. Een goed voorbeeld hiervan is lactose intolerantie en histamine intolerantie. Meer en meer mensen lijken slecht tegen melk producten te kunnen.

Erg vervelend

Wanneer je last hebt van lactose intolerantie is het natuurlijk hartstikke vervelend. Maar lactose intolerantie uitleggen tot in detail aan iemand die het niet heeft wil nog wel eens lastig zijn. Dat je buikpijn en –loop krijgt van melkproducten kan heel wisselvallig zijn. Zo ben je misschien het ene moment wel heel gevoelig voor kaas, waar je de andere keer prima een paar plakken kan hebben.

Bepalende momenten

Ook kan het moment van de dag bepalend zijn voor wat je voelt en mee maakt. Dat maakt allemaal een behoorlijk verschil. Wat je in ieder geval wel moet weten is dat je jezelf nergens voor hoeft te schamen. Het is nu eenmaal iets waar jee mee zit en zodra je weet wat je er tegen kunt doen of hoe je het kunt voorkomen, dan weet je zeker dat het goed zal gaan komen.

    x

    Lost Password