groenten

Help! Mijn kind heeft anorexia

Ziet jouw kind er erg vermagerd uit en heb je het idee dat hij/zijn last heeft van de psychische ziekte anorexia?  Je kind ziet er heel mager uit, gaat niet meer de deur uit en is erg angstig?  Dat is uiteraard even schrikken en waarschijnlijk wil je van alles doen voor je kind, maar heb je geen idee hoe. Geen paniek! Helaas zijn er in Nederland veel kinderen en dan met name meisjes die leiden aan deze ziekte. Hierdoor zijn er wel verschillende manieren om je kind van deze ziekte te genezen of in ieder geval mee te laten leren leven. In dit artikel geven we een aantal tips om de pijn voor je kind te verzachten

Zoek hulp!

Wees niet bang om hulp te zoeken van mensen van buitenaf. Zoals hierboven al is vermeld zijn er veel meisjes die leiden aan deze ziekte en daardoor zijn er ook professionals die deze kinderen kunnen helpen. De gevolgen van Anorexia zijn namelijk erg vervelend voor je kind en de rest van de familie.
Er zijn verschillende behandelingen in binnen- en buitenland waarbij professionals aan de slag gaan met het probleem en door middel van kleine stappen een persoon er weer bovenop kunnen helpen.  Changes GGZ is een bedrijf met enorm veel professionals binnen deze ziekte.

Laat je kind weten dat je er bent in deze moeilijke tijd

Een kind met anorexia heeft weinig zelfvertrouwen en voelt zich vaak alleen. Zorg daarom dat je klaarstaat voor je kind en onvoorwaardelijke liefde belooft. Boos worden op je kind is iets wat je misschien wel wil, maar zeker niet moet doen. Dit kan ervoor zorgen dat je kind zich nog slechter gaat voelen en minder gaat eten. Liefde is in deze tijd enorm belangrijk.
Een kind met anorexia is niet niks. Met het zoeken van hulp van professionals en het geven van liefde zijn tips die zeker kunnen werken om je kind weer beter te laten voelen en uiteindelijk door de moeilijke periode te slepen.

    x

    Lost Password