gebit

Op dieet? Denk ook om je tanden!

Onderzoeken hebben aangetoond dat het oerdieet goed is voor een gezond gebit! Goed nieuws dus voor de Paleo liefhebbers. Het onderzoek is gedaan bij tien personen welke terug naar het stenen tijdperk werden gestuurd. Het gebeurde niet met een tijdmachine, maar door hun eten en dieet te veranderen. Het is een dieet wat een goed effect op je tanden heeft. In de steentijd poetste men de tanden niet. Toch bleven ze er goed. Ze aten gerste, spelt, kruiden, honing, melk, geitenvlees en kippenvlees. Ook kunnen ze bessen eten en vis vangen. Het was een periode van vier weken. De tanden werden vooraf en achteraf gecontroleerd. Er was wel wat meer tandplak op de tanden. Het tandvlees was echter vele malen gezonder geworden. Het komt vooral door de vitamine C en de bessen.

Superfoods

Er zijn volop superfoods welke ons helpen. Chia zaden, Goji bessen en Acai bessen hebben volop antioxidanten en vitaminen en mineralen. Er zijn nog veel meer mogelijkheden. Eet ook avocado’s, rode druiven, knoflook en zonnebloempitten. Het zijn superfoods voor je mind, body en ook voor het gebit. Het is daarom goed om ze volop te eten.

Op dieet

Er zijn verschillende soorten diëten waar je uit kunt kiezen. Het Paleo dieet is niet zo moeilijk te volgen omdat je veel mag eten. Je moet alleen de koolhydraten en ongezonde voeding mijden.

Wat kun je nog meer doen voor je gebit?

Eet voldoende vitamine C en gezond eten. Beperk het snoepen en eet niet teveel suikers. Het is belangrijk om daarnaast regelmatig naar de tandarts te gaan. Het is goed om twee keer per jaar naar de Tandzorg Rotterdam te gaan als je in Rotterdam woont. Ga anders naar een tandarts bij jou in de buurt. Kies ervoor om gezond te eten, voldoende te eten en regelmatig de tanden te laten controleren.

    x

    Lost Password