paleodagboek.nl (1)

Paleo Maaltijdvervangers: ideaal voor dieet

Een van de meest populaire dieet vormen van afgelopen jaren is het zogenaamde maaltijdvervanger dieet. Wat behelst dit precies? Men vervangt 1 maaltijd per dag door een shake. Niet een milk shake zoals je die bij de McDonald’s afneemt, maar een gezonde health shake, sommige mensen noemen dit ook wel een smoothie. Dit dieet is bijzonder effectief en dit verklaart de toenemende populariteit.

Maaltijdvervangers gaan vaak in tandem met een eiwitdieet, wat natuurlijk ook past bij een paleo dieet. De basis principes en beginselen van het eiwitdieet staan beschreven hier. Er is veel overlap tussen het paleo dieet en het eiwitdieet. Beide draait om veel eten eiwitten zoals eieren, vlees. Geen ruimte voor koolhydraten.

paleodagboek.nl (2)

Nu zijn niet alle maaltijdvervangers even goed. Sommige zitten boordevol suikers en e-nummers en andere toevoegingen die verre van natuurlijk zijn en natuurlijk niet paleo om die reden. Men zal goed moeten lezen de verpakkingen wat er nu precies in de shake zit. Maar an sich zijn er een handvol shakes te vinden op de Nederlandse markt die prima passen binnen een paleo dieet, bron. Let er ook op dat de shake voldoende eiwitten maar ook voldoende andere mineralen en vitamines bevat. Een maaltijdvervanger moet echt doen wat de naam zegt een maaltijd vervangen. De meeste maaltijden bestaan niet louter uit eiwit, dit is niet genoeg om je voor langere tijd te vullen maar bevatten ook vezels vitamines en mineralen die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren.

Het is in principe niet zo dat je voor eeuwig door moet gaan met de maaltijdvervangende shakes. Dit gaat in fases. Wanneer je je streefgewicht bereikt hebt, dan kun je minderen om uiteindelijk te stoppen met de shakes. De shakes zijn dan ook geen wondermiddel, en geen steunpilaar voor altijd. Net zoals met leren fietsen, na een tijdje haal je de ondersteunende zijwielen weg.

    x

    Lost Password