dieet foto

Paleo Recepten, gezonde voeding en bewustwording.

Het Paleo dieet is een hoog gewaardeerd dieet dat inmiddels is uitgegroeid tot een veel gebruikt dieet, je hebt er dan ook talloze boeken, websites over, en dan hebben we het nog niet eens over de vele websites met Paleo recepten. Dit laatste is nou net het geen waar ik het met je over wil hebben, maar voordat ik je van alles ga vertellen over Paleo recepten wil ik je eerst iets meer vertellen over het Paleo Dieet mocht je dit nog niet weten.
 
Wat is een Paleo Dieet.
Ten eerste is het niet echt een dieet, we noemen het voor het gemak een dieet omdat je daar snel gebruik van maakt, maar in principe is Paleo een manier van eten en leven, gezond eten wel te verstaan, we gaan hiervoor terug in de tijd, en ligt de focus van Paleo op de manier van eten zoals we dat vroeger meer dan 10.000 jaar geleden en nog eerder ook al deden. Door het gebruik van pure on onbewerkte producten, bereid op een natuurlijke manier. Vroeger had ja natuurlijk geen bewerkt voedsel zoals we dat vandaag de dag kennen.
 
De mens bestaat zo,n 2,5 miljoen jaar en voordat we eten zoals we dat nu doen is er veel vooraf gegaan. Paleo is de manier van eten zoals we dat deden voordat er landbouw, veehouderij en andere vormen van voedsel productie bestond, daarom wordt het Paleo Dieet ook wel het Jagers dieet genoemd, in de periode voor landbouw etc jaagden we nog op ons voedsel, we plukte ons fruit en groente daar waar we het vonden en bereide dat op de meest primitieve manier zonder allerlei toevoegingen zoals, zout, peper en andere kruiden.
 
Gezonde maar vooral pure voeding.
We hebben het bij het Paleo dieet vooral over producten zoals, vlees, vis, eieren, noten zaden en fruit. Dit zijn producten die er altijd waren, het groeide in de natuur en wij mensen vonden het en kwamen er achter dat je het kon eten dus aten we het, het is niet voor niets dat we in die tijd veel ouder werden en dus gezonder door het leven gingen dan we nu doen. Er zijn vandaag de dag vele varianten daarop en hoe je het ook noemt, gezond eten met onbewerkte verse producten is de enige echte weg naar een slank en gelukkig leven, daar hoef je geen raket geleerde voor te zijn, je hebt echt niet allerlei afslank methodes nodig, wat je moet doen is gewoon gezonder gaan eten, dit kan op meerdere manieren en een daarvan is op de Paleo manier.
 
Paleo Recepten.
Naast boeken, coaching programma’s door voedingsdeskundigen kon je ook gewoon dichter bij huis blijven en vooral dicht bij jezelf door je te verdiepen in Paleo en te gaat koken met Paleo recepten, je kunt hiervoor een Paleo recepten boek aanschaffen, er zijn genoeg hele goede Paleo boeken, maar je zou ook op een goedkopere manier aan Paleo recepten kunnen komen door ze van een recepten website te halen. Een goede recepten website waar je Paleo recepten kunt vinden is die van ahrecept.nl, deze website heeft een database van veel lekkere en aparte recepten en heeft ook een aantal leuke maar vooral lekkere Paleo recepten.
 
Het voordeel van deze recepten is dat je ze eenvoudig kunt maken en dat ze lekker zijn, een recept volgens Paleo kan van alles zijn zolang de pure onbewerkte producten gebruikt worden, je vind er over het algemeen geen brood of andere tarwe producten tussen, dit omdat dit iets is wat we pas de laatste 10.000 jaar zijn gaan eten en dus relatief nieuw is in onze manier van eten. zeker wanneer je dit vergelijkt met de 2 miljoen jaar hiervoor. Toch zijn er ook lekkere Paleo brood recepten.
 
Gezonde voeding programma’s
Gezonde manieren van eten zoals dat van Paleo zie je steeds vaker, met diabetes als al jaren een groeiend probleem in Nederland en de combinatie van de vele foodtrends zie je dat we steeds bewuster worden van onze voeding, we begrijpen beter dat de enige manier naar een slank en gezond leven begint bij de voeding, en niet bij allerlei pillen, poeders en shakes. Daardoor gaan we vaker opzoek naar manieren om gezond te eten en zie je ook dat er vaker dergelijke gezonde voeding programma’s zoals dat van Happy Weight opduiken.
 

    x

    Lost Password