restaurant

Waar je aan moet denken bij het starten van een restaurant

Wanneer je een restaurant gaat starten is het belangrijk om een aantal zaken goed te regelen. Het maakt hierbij niet uit of het om een steak restaurant gaat, een paleo restaurant of een andere soort eettent. Natuurlijk is de horeca apparatuur van belang. Daarnaast is het goed om op een aantal zaken te letten. We nemen ze graag met je door.

De verzekeringen

Het is belangrijk om te kijken naar welke verzekeringen je nodig hebt. Denk aan de verzekering voor het restaurant, het personeel en de gasten. Kijk naar alle mogelijkheden en laat je goed voorlichten. Het is natuurlijk belangrijk om alles goed te regelen zonder hier de hoofdprijs voor te betalen.

Zakelijk bankieren en je restaurant

Het is praktisch om een zakelijke rekening te hebben. Hiermee is er een scheiding tussen zakelijk en privé te maken. Het is mogelijk om een aparte rekening te openen bij een bank. Laat hier alle inkomsten op binnenkomen en betaal er alle kosten. Het zorgt voor overzicht in de cashflow. Het is ook handig om een aparte betaalpas te hebben om aankopen mee te doen. Een extra optie is om de betaalrekening te koppelen aan een boekhoudsoftware. Het scheelt tijd.

De klanten laten betalen

Het is natuurlijk belangrijk om de klanten alle betaalopties te bieden die nodig zijn. Denk hierbij aan het pinnen met de optie van contactloos betalen. Ook de creditcard en andere betaalopties zijn belangrijk. Maak het de klant gemakkelijk om de rekening te betalen. Zorg ook voor een correcte facturatie om een bon mee te geven.

Een financiering

In de meeste gevallen is er een financiering nodig om alles te starten. Het kopen van de horeca apparatuur voor de keuken, de tafels en stoelen, het voorfinancieren van alle inkopen en tal van andere zaken kunnen met een financiering betaald worden.

    x

    Lost Password