Wat is een flexitariër?

De afgelopen jaren zijn we in Nederland vele nieuwe termen tegengekomen op het gebied van voeding. Denk bijvoorbeeld aan het woord veganist. Nog niet zo heel lang een bekende term, maar nu al geïntegreerd in onze taal.  
Een woord dat we de laatste tijd veel voorbij zien komen is de term flexitariër. Maar wat is een flexitariër precies, en wat mag je allemaal wel en niet eten?
We nemen het met je door.

Wel vlees en vis, maar niet altijd

Simpel gezegd mag je als flexitariër wel dierlijke producten eten zoals vlees en vis, maar doe je dit minimaal één dag per week niet.
Je zou misschien denken dat iedereen wel aan die vereisten voldoet, maar dat valt nog flink tegen. Uit onderzoek van Natuur & Milieu blijkt bijvoorbeeld dat slechts tweederde van de Nederlandse bevolking een flexitariër is.
Dit betekent dus dat maar liefst een derde van de Nederlands bevolking elke dag dierlijk producten nuttigt. Dit is uiteraard een aanzienlijk aantal van de Nederlanders.

Waarom wordt je een flexitariër?

nneer jij tot de groep behoort die iedere dag van de week vlees of vis eet, kun je overwegen om ook een flexitariër te worden en één of meerdere dagen per week te gaan voor een volledig dier-vrij dieet.
Maar waarom zou je dat eigenlijk doen?
Hier zijn een aantal redenen voor. Ten eerste is het goed voor je gezondheid om wat minder vlees te eten. Alhoewel vlees een aantal gezonde voedingsstoffen bevat kun je van te vlees ook gezondheidsrisico’s oplopen.
Daarnaast is het ook goed voor het milieu als je besluit om wat minder vlees en vis te eten. De productie van vlees kost namelijk ontzettend veel energie en water. Wanneer je echt je steentje wilt bijdragen aan een betere wereld is het daarom vele malen effectiever om te stoppen met het nuttigen van vlees dan bijvoorbeeld in een elektrische auto te gaan rijden.
Kun je nagaan!

Ook flexitariër worden?

Wil jij ook een flexitariër worden, maar kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Schakel dan een professioneel diëtiste in die je kan helpen met het behalen van jouw doel door bijvoorbeeld geschikte recepten voor je te maken.

    x

    Lost Password